Першу леді України госпіталізували, Мангера примусово привезли на суд у Києві. Головне за день

Основні події вівторка
Фото: ЕРА, Офіс Президента України / Facebook

"ГОРДОН" подає огляд основних подій вівторка, 16 червня.

Зеленська лягла в лікарню

Олену Зеленську, дружину президента України Володимира Зеленського, госпіталізували із двосторонньою пневмонією. Раніше в неї виявили коронавірусну інфекцію.

Через зараження дружини глава Української держави перейшов на особливий режим роботи. В Офісі президента повідомили, що глава держави найближчим часом не буде проводити особистих зустрічей, усі наради переведено в онлайн-режим.

СБУ доправила Мангера з Херсона до Києва

Уранці співробітники Служби безпеки України затримали в Херсоні і привезли в Печерський райсуд Києва фігуранта справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк, голову Херсонської облради Владислава Мангера. Суд мав обрати йому запобіжний захід за клопотанням прокуратури.

Проте захист Мангера відразу після прибуття заявив відвід судді і наполіг, що їхній підзахисний має право не перебувати в залі під час розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Зеленський призначив першого заступника секретаря РНБО

Зеленський призначив першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Руслана Демченка, який донедавна обіймав посаду радника глави держави.

COVID-19 виявили у РНБО

В одного зі співробітників апарату РНБО України підтвердили коронавірусну інфекцію. У зв'язку із цим співробітники відомства здали тести на COVID-19 і перейшли на роботу в онлайн-режимі.

Стерненку змінили адресу домашнього арешту

Активіст Сергій Стерненко, якому напередодні обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, повідомив про зміну адреси, де він має перебувати. Була Одеса, став Київ.

У Порошенка помер батько

Батько п'ятого президента України, нардепа від "Європейської солідарності" Петра Порошенка Олексій помер сьогодні на 85-му році життя. П'ять днів тому йому виповнилося 84 роки.

Незважаючи на смерть родича, експрезидент має намір бути присутнім 18 червня в суді, який має обрати Порошенку запобіжний захід у справі про призначення Сергія Семочка першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки.

За інформацією "5 каналу", прокуратура порушує клопотання про арешт Порошенка з альтернативою застави в розмірі 10 млн грн.

У світі понад 8 млн випадків COVID-19

Кількість інфікованих коронавірусом у світі перевищила 8 млн. Найбільше хворих на COVID-19 – у США, понад 2,1 млн. За ними за масштабом поширення захворювання йдуть Бразилія, Росія та Індія.