Під комітетом Ради з питань енергетики вимагали відставки Геруса

Учасники акції вимагають зупинити енергетичну капітуляцію України перед Росією
Фото: obozrevatel.com

Кілька десятків активістів від громадського руху "Україна без Росії" вимагає, щоб глава комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус склав повноваження.

16 жовтня під комітетом Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг зібрався мітинг за відставку голови комітету Андрія Геруса, повідомляє "Обозреватель".

За даними порталу, в акції бере участь кілька десятків людей, які представляють громадський рух "Україна без Росії".

Вони тримають плакати з вимогою зупинити енергетичну капітуляцію України перед Росією, яка відбувається внаслідок законодавчих ініціатив Геруса, і закликають його скласти повноваження голови парламентського комітету.

Фото: obozrevatel.com

Член цього комітету, нардеп від "Батьківщини" Олексій Кучеренко у своєму Facebook сьогодні вранці закликав охочих висловити свою незгоду з ініціативами Геруса, спрямованими на енергокапітуляцію України перед РФ.

"Якщо є бажання – пропоную всім небайдужим прийти на засідання комітету енергетики та ЖКП і висловити своє ставлення до здавання національних інтересів в енергетиці. Сподіваюся, сам факт присутності представників народу злегка приземлить "псевдослуг", які трохи зарвалися", – написав Кучеренко.

Він заявив, що ухвалення зареєстрованого в Раді 15 жовтня законопроєкту Геруса про внесення змін до закону України "Про ринок електричної енергії" означатиме відмову України від євроінтеграції та "енергетичну капітуляцію перед Росією".