Після інциденту із Савченко у Миколаєві поліція відкрила кримінальне провадження

Зустріч Савченко з жителями Миколаєва супроводжувало кидання яєць
Фото: ЕРА (архів)

Поліція тимчасово відсторонила від виконання службових обов'язків патрульного, який був присутній у Миколаєві під час зустрічі з місцевими жителями народного депутата України Надії Савченко.

Після зустрічі 25 червня народного депутата України з жителями Інгульського району Миколаєва в поліцію надійшло дві заяви. Про це повідомляють на сайті Головного управління Національної поліції у Миколаївській області.

"Про спричинення тілесних ушкоджень від помічника народного депутата (розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження) та представника однієї з партій, який у своєму побитті звинувачує патрульного поліцейського", – ідеться в повідомленні.

Призначено службову перевірку правомірності дій патрульного, на цей час поліцейського відсторонили від виконання службових обов'язків.

Поліція не називає прізвища народного депутата.

25 червня Савченко, яка проводила зустріч із жителями Миколаєва, закидали яйцями. Присутні звинувачували народного депутата у співпраці із РФ і російськими спецслужбами.