У справі про держзраду голови Холодногірської райадмінстрації Харкова встановлено канал передавання секретної інформації – прокуратура

У вересні ЗМІ писали, що Мусєєв утік до РФ
Фото: Максим Мусеев / Facebook

Експерти встановили, що дані, які нібито передавав за встановленим каналом голова Холодногірського району Харкова Максим Мусєєв, містили державну таємницю та її витік може завдати шкоди інтересам України у сфері державної безпеки, повідомили в прокуратурі Харківської області.

Правоохоронці встановили канал передавання секретної інформації в іншу країну у справі про підозру у держзраді голови Холодногірського району Харкова Максима Мусєєва. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

У відомстві нагадали, що стосовно чиновника відкрито кримінальне провадження за фактом державної зради.

"У ході досудового розслідування проведено п'ять обшуків, допитано майже два десятки свідків, призначено шість експертних досліджень, проведено ще майже 20 слідчих дій. За результатами проведеної роботи вдалося установити, яким саме способом передавалася інформація представникам іноземної держави. До того ж уже експертами підтверджено, що дані, які передавалися по встановленому каналу, містять державну таємницю та її витік може завдати шкоди інтересам України у сфері державної безпеки", – ідеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що Мусєєв, імовірно, виїхав за кордон, а тому його оголошено у державний розшук.

"Підготовлено пакет необхідних документів для оголошення фігуранта справи в міжнародний розшук", – додали в прокуратурі.

28 вересня видання "ГолосUA" написало, що Мусєєв утік до РФ.

3 жовтня заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко повідомив, що голова однієї з райдержадміністрацій Харківської області створював альтернативні організації ветеранів АТО, які замість допомоги ветеранам займалися збором інформації оборонного та мобілізаційного характеру. Потім інформацію передавали російській стороні. Мусєєв заявив, що правоохоронні органи "відпрацьовують політичне замовлення щодо усунення опонентів".

12 жовтня міський голова Харкова Геннадій Кернес усунув Мусєєва від посади на час проведення слідчих дій.