Поляков: Із матеріалів сфабрикованої проти мене справи повністю зникли сторінки, на яких ідеться про телефони IPhone 7

За словами Полякова, НАБУ "добре відомо, що насправді телефони були замовлені набагато раніше"
Фото: Максим Поляков / Facebook

Нардеп від "Народного фронту" Максим Поляков звинуватив співробітників НАБУ в порушенні законодавства.

Народний депутат від "Народного фронту" Максим Поляков написав у Facebook, що з матеріалів кримінального провадження стосовно нього зникли згадки про два телефони IPhone 7, які, за інформацією правоохоронців, помічниця нардепа купила після отримання хабара.

"Пам’ятаєте, як на всю країну НАБУ розповсюджувало інформацію про телефони IPhone 7, які були придбані 22 листопада 2016 року? У п’ятницю, під час судового засідання, виявилося, що з матеріалів сфабрикованої проти мене справи НАБУ повністю зникли сторінки, на яких ідеться про ці телефони. Полтергейст..." – зазначив він.

За словами Полякова, НАБУ "добре відомо, що насправді телефони були замовлені набагато раніше".

"Проте НАБУ весь час уперто кричало, що вони були куплені за кошти, нібито передані агентом К. Цікавим є те, що банкноти знаходилися на зберіганні в магазині протягом семи місяців, допоки представники НАБУ самі не вилучили їх", – додав нардеп.

Він заявив, що співробітники бюро "цинічно порушують кримінальний закон".

19 червня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро за підозрою в отриманні хабара затримали охоронця позафракційного нардепа Борислава Розенблата. За інформацією НАБУ, хабар передавали за вирішення питання щодо ліцензування видобування бурштину. 20 червня керівник САП Назар Холодницький заявив, що хабар у розмірі $200 тис. було призначено Розенблату та Полякову.

6 липня Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Генеральна прокуратура показали оперативне відео, на якому помічниця Полякова Тетяна Любонько отримує гроші від агента Національного антикорупційного бюро за лобіювання внесення поправок до законодавства про видобування бурштину. За інформацією правоохоронців, помічниця після отримання хабара придбала два мобільні телефони Iphone 7, один із яких було вилучено у дружини Полякова.

11 липня Верховна Рада зняла недоторканність із Полякова, але не дала згоди на його затримання й арешт.

21 липня суд призначив Полякову запобіжний захід у вигляді застави в розмірі понад 300 тис. грн і зобов'язання здати закордонні паспорти та носити електронний браслет. 25 липня депутат повідомив, що "як законослухняний громадянин уніс заставу".

17 серпня Солом'янський районний суд міста Києва продовжив запобіжний захід Полякову на два місяці. Кравченко того дня нагадав журналістам, що 15 серпня Поляков утретє відмовився надіти електронний браслет. За словами прокурора, цю обставину врахують під час клопотання про вилучення застави в дохід держави.