Полозов: Не відкидаю, що РФ може спробувати збільшити обсяг обвинувачень захопленим українським морякам

Полозов заявив, що, згідно з висунутими РФ обвинуваченнями, захопленим українським морякам загрожує до шести років позбавлення волі
Фото: radiosvoboda.org

24 захопленим українським морякам РФ висунула обвинувачення у порушенні ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин державного кордону РФ, вчинений групою осіб за попередньою змовою або організованою групою із застосуванням насильства або без нього), нагадав адвокат Микола Полозов.

Адвокат Микола Полозов не відкидає, що РФ може висунути нові обвинувачення захопленим українським військовим морякам. Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода", яке вийшло 8 грудня.

Він нагадав, що 24 українським морякам РФ висунула обвинувачення у порушенні ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин державного кордону РФ, вчинений групою осіб за попередньою змовою або організованою групою із застосуванням насильства або без нього).

"Максимальна санкція за цією статтею – шість років позбавлення волі. Знову ж таки, враховуючи досвід роботи в інших справах щодо українських політв'язнів, я не виключаю, що російська влада може спробувати збільшити обсяг обвинувачення", – заявив Полозов.

25 листопада РФ обстріляла і захопила в Чорному морі катери українських ВМС "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які збиралися пройти через Керченську протоку в Азовське море. Із 24 захоплених у полон українців троє дістали поранення.

30 листопада "уповноважений із прав людини" в анексованому Криму Людмила Лубіна заявила, що всіх українських моряків перевезли до Москви.

США засудили дії Росії, назвавши їх проявом агресії, Євросоюз висловив стурбованість застосуванням сили з боку РФ. Заяви з вимогою звільнити українських моряків опублікували також НАТО та ОБСЄ.