Помічник Зеленського Єрмак: Є сили всередині України, які не були зацікавлені в обміні утримуваними особами

Єрмак: У президента Зеленського є чесне і відкрите бажання припинити війну
Фото: pravda.com.ua

За словами помічника президента України Володимира Зеленського, голови української робочої групи з обміну утримуваними особами з Росією Андрія Єрмака, під час переговірного процесу про обмін деякі внутрішні сили "викидали фейки, розкручували чергові "зради", і ці моменти відстежує Служба безпеки України.

Усередині України є сили, які не були зацікавлені в обміні утримуваними особами із РФ, заявив у інтерв'ю "Українській правді", опублікованому 9 вересня, помічник українського президента Володимира Зеленського, голова української робочої групи з обміну Андрій Єрмак.

"У мене немає доказів, хто намагався все зірвати. Але можу відверто сказати, що справді є сили тут, усередині країни, які не були зацікавлені у звільненні. На щастя, у нас є новий президент, який виконує те, що пообіцяв. Я вважаю, що це велика його перемога", – заявив Єрмак.

За його словами, "у президента Зеленського є чесне і відкрите бажання припинити війну".

"Він має відверту і відкриту позицію. Моє особисте відчуття: раніше у політиків такої відкритості не було", – продовжив Єрмак.

Він зазначив, що в Україні "багато хто за якимись цифрами, лозунгами і так далі забули, чого варте людське життя".

"Конкретне життя кожного українського громадянина. І вони починають говорити, чи варто було обмінювати, чи не варто? Це питання треба поставити матерям кожного із тих 35 людей, які повернулися в Україну. У них запитайте, чи варто було. Я дуже радий і пишаюся, що президенту Зеленському вистачило мужності й політичної волі не звертати уваги на все це, а піти на обмін", – продовжив помічник українського президента.

"А крім публічних речей, були якісь кулуарні палиці в колеса, яких ми не бачили?" – запитав журналіст

"Дуже багато. І в судах, і коли хтось "випадково" починав щось говорити таке, що протирічило логіці, викидали фейки, розкручували чергові "зради", – відповів Єрмак.

На запитання, чи відстежує Служба безпеки України ці речі, помічник президента відповів:  "І служба, і ми самі відслідковуємо".

"Але є речі, якими будуть займатись правоохоронці, а є моральні речі, вирок за які дасть суспільство", – додав він.

7 вересня між Україною і РФ відбувся обмін утримуваними особами у форматі "35 до 35". Серед українців, які повернулися додому, – політв'язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизонович, а також захоплені Росією в Керченській протоці 24 моряки.