Порошенко 26 червня відвідає Францію, де зустрінеться з Макроном

Після обрання Макрона президентом Франції це буде його перша зустріч з українським президентом
Фото: ЕРА, president.gov.ua

26 червня президент України Петро Порошенко зробить візит до Франції, де зустрінеться з президентом Республіки Еммануелем Макроном.

Президент України Петро Порошенко 26 червня зустрінеться з французьким лідером Еммануелем Макроном. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Адміністрації Президента.

"26 червня 2017 року президент України Петро Порошенко здійснить робочий візит до Франції. Програмою візиту передбачено зустрічі глави української держави з новообраним президентом Франції Еммануелем Макроном, прем'єр-міністром Французької Республіки Едуардом Філіппом і головою Сенату Франції Жераром Ларше", – йдеться в повідомленні.

7 травня 2017 року Макрон переміг у другому турі президентських виборів у Франції.

10 травня після офіційного затвердження результатів Конституційна рада проголосила його обраним президентом Французької Республіки.

14 травня в Парижі відбулася церемонія інавгурації нового президента. У той самий день Макрон здійснив перші призначення.

Кабінет міністрів Франції на чолі з Бернаром Казеньовим подав у відставку відразу після оголошення Конституційною радою Макрона переможцем президентських виборів.

15 травня Макрон обрав нового прем'єр-міністра країни члена Республіканської партії Едуарда Філіппа.