Порошенко: Без завершення реформ є ризик утратити державність, і нас просто не стане

Порошенко заявив, що в Україні через війну різко впав рівень життя
Фото: Svyatoslav Tsegolko / Twitter

У політиків залишився рік, щоб активно попрацювати над реформами, заявив президент України Петро Порошенко.

Український народ має право пишатися собою, але люди незадоволені якістю життя і владою, заявив президент України Петро Порошенко, виступаючи зі щорічним посланням до Верховної Ради 7 вересня, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Країна, яку ще три роки тому наші вороги сподівалися стерти з лиця землі, не просто захистила себе, не просто вистояла, а знайшла в собі сили змінюватися і рухатися вперед", – сказав Порошенко.

За його словами, український народ "має право пишатися собою". "Але факт залишається фактом – суспільство незадоволене життям і владою", – додав президент.

Він заявив, що у країні через війну різко впав рівень життя. "Невіра у владні інституції та політиків переростає в зневіру, апатію та депресію", – продовжив глава держави.

Він закликав депутатів негайно діяти та "дати друге дихання і боротьбі з корупцією, і економічним перетворенням". За словами президента, треба усунути підстави для "наступу контрреволюції".

"В історії бували випадки, коли відсутність або повільність реформ просто консервувала відсталість країн, залишала їх на узбіччі світового прогресу. Є ще більш гірка перспектива. Без завершення реформ у нас є ризик утратити державність, і нас просто не стане. Але це песимістичний сценарій. Я не вірю в нього і не допущу. Наш із вами сценарій – оптимістичний, і назва цього сценарію – успішна країна успішних українців", – сказав президент.

За його словами, через рік "країна зануриться у виборчу кампанію".

"Навесні 2019 року – президентські вибори, восени того ж року – вибори парламентські. Це означає, що у нас залишився лише рік, щоб активно попрацювати над реформами", – додав Порошенко.

У липні глава держави заявляв, що його команда провела 144 реформи за три роки його президентства.