Порошенко обговорив із новим лідером правлячої партії Німеччини питання звільнення захоплених Росією українських моряків

Порошенко поспілкувався з Крамп-Карренбауер у телефонному режимі

Фото: president.gov.ua

Під час розмови з новообраним головою німецького Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбауер президент України Петро Порошенко наголосив на активній ролі Німеччини в пошуку шляхів для припинення російської агресії на Донбасі і в Азовському морі, розповіли у прес-службі глави Української держави.

10 грудня президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з новим лідером Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер. Про це повідомила прес-служба глави Української держави.

"Порошенко відзначив активну роль Німеччини в пошуку шляхів для припинення російської агресії на Донбасі та в Азовському морі. Окрему увагу було приділено питанню негайного та безумовного звільнення українських моряків і політичних в'язнів, які незаконно утримуються Росією", – розповіли в прес-службі.

25 листопада РФ обстріляла й захопила в Чорному морі катери українських ВМС "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які збиралися пройти через Керченську протоку в Азовське море. Із 24 захоплених у полон українців троє дістали поранення.

30 листопада "уповноважений із прав людини" в анексованому Криму Людмила Лубіна заявила, що всіх українських моряків перевезли до Москви.

Адвокат Микола Полозов повідомив, що 24 морякам висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 322 (незаконне перетинання кордону) Кримінального кодексу Росії.

США засудили дії Росії, назвавши їх проявом агресії, Євросоюз висловив стурбованість застосуванням сили з боку РФ. Заяви з вимогою звільнити українських моряків опублікували також НАТО та ОБСЄ.