Порошенко підписав необхідні для запуску антикорупційного суду зміни до закону про судоустрій

Порошенко: Звертаюся до всіх достойних правників. Беріть участь у конкурсі
Фото: president.gov.ua

Шлях до створення та функціонування в Україні Вищого антикорупційного суду повністю відкрито, заявив президент країни Петро Порошенко.

Президент України Петро Порошенко підписав ухвалені Верховною Радою 12 липня зміни до закону "Про судоустрій і статус суддів", необхідні для появи Вищого антикорупційного суду. Про це глава держави повідомив у Facebook.

"Шлях до створення та функціонування Вищого антикорупційного суду повністю відкрито!" – написав він.

Порошенко звернувся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів із проханням "якнайшвидше провести конкурс" для відбору суддів.

Від Міністерства закордонних справ України він очікує звернення до міжнародних партнерів "у максимально короткі терміни" про делегування представників до Громадської ради міжнародних експертів.

"Також звертаюся до всіх достойних правників: беріть участь у конкурсі. Від вашої принципової позиції залежатиме швидкість і ефективність боротьби з корупцією в Україні!" – заявив Порошенко.

12 липня парламент ухвалив у другому читанні і в цілому законопроект №7441, яким вносять зміни до закону України "Про судоустрій і статус суддів". Серед іншого підтримано поправки до закону "Про Вищий антикорупційний суд" щодо підзвітності йому апеляцій у корупційних справах. На внесенні цих змін наполягали в Міжнародному валютному фонді і в Держдепартаменті США.