Порошенко про обмін: Сьогоднішній піднесений настрій не повинен нас розслабляти

Порошенко: У нас попереду виснажлива боротьба із запеклим ворогом України, сильним і підступним
Фото: Петро Порошенко / Facebook

Рішення Міжнародного морського трибуналу "приперло до стіни" російського президента Володимира Путіна і змусило його звільнити полонених моряків та інших українських політв'язнів, вважає експрезидент України Петро Порошенко.

Після радісного для всіх звільнення з російських в'язниць 35 українців влада та опозиція мають продовжити боротьбу з агресором. Про це заявив у Facebook п'ятий президент України, народний депутат від "Європейської солідарності" Петро Порошенко.

Звільнення в'язнів він назвав великою і радісною подією "не тільки для них самих та їхніх сімей, а й для кожного українця в усьому світі".

"Як п'ятий президент України, причетний до звільнення тисяч наших співвітчизників, знаю, що простих і лінійних рішень тут не буває. Пишаюся тим, що виборене нами ще весною рішення Міжнародного морського трибуналу приперло [президента РФ Володимира] Путіна до стіни і спонукало нарешті звільнити наших героїв. Сьогоднішній піднесений настрій не повинен нас розслабляти. У нас попереду виснажлива боротьба із запеклим ворогом України, сильним і підступним. Це спільна справа влади і опозиції", – написав Порошенко.

7 вересня між Україною і РФ відбувся обмін утримуваними особами у форматі "35 на 35". Серед тих, хто повернувся на батьківщину, – захоплені Росією після інциденту біля Керченської протоки 24 українські моряки.