Порошенко пропонує перейменувати вулицю Івана Кудрі в Києві на честь сенатора Маккейна

Порошенко запропонував назвати одну з київських вулиць на честь Маккейна
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко закликав парламентаріїв підтримати його ініціативу перейменувати одну зі столичних вулиць на честь покійного американського сенатора Джона Маккейна.

Президент України Петро Порошенко запропонував перейменувати вулицю Івана Кудрі в Печерському районі Києва на честь американського сенатора Джона Маккейна. Про це на погоджувальній раді голів парламентських фракцій заявила представниця президента у Верховній Раді, нардеп від Блоку Петра Порошенка Ірина Луценко, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Президент України звертається і просить підтримати всі фракції парламенту у зверненні до Київської міської ради про перейменування вулиці Івана Кудрі – терориста, чекіста, оперативника, який діяв проти українського національного визвольного руху, – на честь сенатора Джона Маккейна", – сказала Луценко.

На сайті КМДА вже зареєстровано петицію про перейменування однієї зі столичних вулиць на честь покійного сенатора. Її ініціатором став житель Києва. На момент написання новини петиція набрала 488 підписів із необхідних 10 тис.

Сенатор Маккейн помер 25 серпня у віці 81 року після тривалої боротьби з раком мозку. Поховали його 2 вересня на території Військово-морської академії в Аннаполісі (штат Меріленд).

Порошенко взяв участь у жалобних заходах у пам'ять про Маккейна у Вашингтоні 1 вересня.