Порошенко: Росія сподівалася, що я не вийду у другий тур. Зараз сподівається, що до влади прийде слабкий кандидат

Порошенко: Зі слабким кандидатом буде легко Росії домовитися без участі західних партнерів віч-на-віч
Фото: Петро Порошенко / Twitter

Президент України Петро Порошенко заявив, що РФ сподівається "тихенько домовитися" з його опонентом на виборах про укладення миру на Донбасі через капітуляцію України.

Україна не зупиниться на півдорозі до Європи і не розвернеться у минуле, коли вона була колонією РФ, заявив президент України Петро Порошенко, який балотується на другий строк, 12 квітня під час прямого включення із Франції, яке транслювали на його сторінці у Facebook.

"Росія сподівалася на те, що Петро Порошенко не вийде у другий тур. Зараз вона сподівається, що Порошенко не буде обраний і буде інший, слабкий кандидат, із яким буде дуже легко Росії без участі західних партнерів віч-на-віч тихенько домовитися і вийти на умовах Росії, де-факто капітуляції України. Я твердо переконаний, що перш за все українці цього не дозволять", – заявив він.

За словами Порошенка, він має тверду підтримку лідерів ЄС і найближчим часом йому вдасться "принести мир на Донбас".

31 березня відбувся перший тур виборів президента України. Згідно з офіційними даними ЦВК, за шоумена Володимира Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка – 15,95%. Другий тур виборів відбудеться 21 квітня.

12 квітня Зеленський повідомив про конструктивну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном про припинення війни на Донбасі.