Порошенко: Спроби РФ легалізувати окупацію Криму приречені на провал

Порошенко й Ердоган три години спілкувалися віч-на-віч
Фото: president.gov.ua

Під час переговорів із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом звернули увагу на неприпустимість продовження репресій з боку окупаційної влади Криму, заявив президент України Петро Порошенко.

Президент України Петро Порошенко заявив, що його турецький колега Реджеп Ердоган підтвердив тверду позицію підтримки суверенітету і територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах. Про це глава Української держави сказав на прес-конференції за підсумками українсько-турецьких переговорів на найвищому рівні в Києві, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Дуже важливо, щоб ми сприяли відновленню міжнародного права і координували наші дії в цьому напрямі. Ми вдячні нашим турецьким партнерам за абсолютно чітку позицію щодо недопущення порушень прав людини в окупованому Криму і дуже чітку позицію підтримки кримськотатарського народу", – підкреслив президент України.

Порошенко вважає, що РФ має дотримуватися резолюції ООН від 19 грудня 2016 року про порушення прав людини в Криму і Севастополі і виконувати тимчасові заходи, передбачені рішенням Міжнародного суду ООН про захист національних меншин в окупованому Криму.

"Обшуки й арешти, переслідування, залякування і витіснення інакодумців стали, на жаль, буденними в окупованому Криму", – констатував Порошенко.

"Спроби РФ легалізувати окупацію тією чи іншою мірою приречені на провал. Усі в світі розуміють, що міжнародне право необхідно поважати", – додав він.

9 жовтня Ердоган перебуває в Києві з офіційним візитом. Його зустріч із Порошенком у форматі "тет-а-тет" тривала приблизно три години.