Порошенко: Україна змінюється. Ми йдемо до перемоги. Ми точно не дамо ворогові жодного шансу

Порошенко: Якщо буде треба, і воєнний стан запровадимо, і резервістів запросимо
Фото: ЕРА

Президент України Петро Порошенко заявив, що країна змінилася, про що свідчить кількість охочих узяти участь у зборах резервістів.

Російські провокації в Азовському і Чорному морях, а також уздовж кордонів України не завадять українцям захистити свою країну. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час презентації проекту "Ремінісценції.UA" у Львівській області, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Якщо буде треба, і воєнний стан запровадимо, і резервістів запросимо. Тільки зараз по-іншому резервісти приходять. Я приїхав учора в Івано-Франківськ, підходить до мене фантастична така дівчина, на вигляд їй, мабуть, років 18. Каже: "Пане президенте, у мене до вас особиста претензія. Я щойно з військкомату, я резервістка першої черги, мене не взяли в армію! Припиніть свавілля!" Це символ того, як змінилася країна", – підкреслив Порошенко.

Він додав, що в Тарутинському районі Одеської області було 30 місць для набору резервістів першої черги на навчання, а прийшло 165 осіб, які вимагали збільшити квоту.

"Україна змінюється. Ми йдемо до перемоги. Ми точно не дамо ворогові жодного шансу, тому що ми єдині", – підсумував президент.

26 листопада –  наступного дня після того, як Росія захопила катери Військово-морських сил України "Бердянськ" і "Нікополь", буксир "Яни Капу", а також 24 українських військовослужбовців, – Верховна Рада підтримала указ президента України Петра Порошенка про запровадження воєнного стану у 10 областях на 30 діб.

Воєнний стан введено в Україні з 14.00 26 листопада до 14.00 26 грудня 2018 року.

3 грудня у навчальних центрах ЗСУ почалися збори резервістів першої черги.

У Генштабі ЗСУ заявили, що оперативний резерв України становить приблизно 200 тис. осіб. Міністр оборони Степан Полторак повідомив, що в Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській та Одеській областях охочих пройти навчання виявилося в кілька разів більше, ніж заплановано.