Порошенко: Україна введе біометричний контроль для всіх іноземців, які перетинають її кордон

Порошенко заявив про необхідність посилення боротьби з тероризмом
Фото: president.gov.ua

Відбитки пальців і цифрові фото всіх, хто в'їжджає в Україну, – необхідний захід з протидії тероризму. Про це заявив президент країни Петро Порошенко.

В Україні буде впроваджено процедуру збору біометричних даних у всіх іноземців, які в'їжджають до країни. Про це на засіданні Ради національної безпеки і оборони заявив президент України Петро Порошенко, повідомляє його прес-служба.

"Ідеться про посилення контролю за в'їздом та виїздом і перебуванням громадян інших держав на території України. Ми запроваджуємо біометричний контроль для всіх громадян, які перетинають український кордон", – сказав глава держави.

"Ми маємо зняти біометричні дані, включаючи відбитки пальців, цифрову фотографію. Це значно посилить можливості для боротьби з тероризмом", – додав президент.

Він зазначив, що його доручення про підготовку проектів відповідних документів виконано.

"Ми відведемо необхідну кількість часу для того, щоб країна підготувалася якісно, аби добропорядні громадяни не відчували будь-яких незручностей", – підкреслив Порошенко.

Він зазначив, що Державній прикордонній службі України виділять необхідні кошти для того, щоб вона могла технічно забезпечити виконання цього рішення.

Глава держави також попросив міністра внутрішніх справ Арсена Авакова взяти виконання рішення під особистий контроль.

24 червня секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Держприкордонслужба готується до пропуску громадян РФ в Україну за біометричними паспортами, а також до відбору у них біометричних даних.