Порошенко ввів у дію рішення РНБО про оборонний огляд

Порошенко 16 травня ввів у дію рішення РНБО "Про організацію планування у секторі безпеки і оборони України"
Фото: president.gov.ua

Згідно з указом президента України Петра Порошенка про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про планування в оборонному секторі, кошти для оборонного огляду має виділити Кабінет Міністрів.

Президент України Петро Порошенко 16 травня ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про планування в секторі оборони і безпеки. Указ опубліковано на сайті глави держави.

Своїм указом "Про організацію планування у секторі безпеки і оборони України" РНБО затвердила проведення огляду в секторі оборони, а також у секторі цивільної безпеки, критичної інфраструктури і розвідувальних органів.

Огляди в секторі оборони, окрім розвідувальних органів, проводитимуть із використанням можливостей Спільної робочої групи Україна — НАТО з питань військової реформи та Консультативної місії Європейського союзу.

Кабінету Міністрів доручено організувати огляди, затвердити порядок їх проведення, а також виділити для цього кошти.

Оборонний огляд – процедура оцінювання стану й готовності Збройних сил України та інших військових формувань до виконання завдань у сфері оборони. За результатами оцінювання складають Стратегічний оборонний бюлетень і вживають заходів щодо зміцнення обороноздатності держави.

Указ президента набирає чинності з дня опублікування, контроль за його виконанням глава держави поклав на секретаря РНБО Олександра Турчинова.

7 травня Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України "Про заходи щодо зміцнення обороноздатності держави"