Порошенко заявив, що не має наміру після виборів відправляти у відставку Клімкіна і Полторака

За Порошенка в першому турі президентських виборів проголосувало 15,95% виборців
Фото: ЕРА

За словами президента України Петра Порошенка, який балотується на другий строк, його влаштовує робота міністра закордонних справ Павла Клімкіна як людини, яка представляє "дипломатію при Порошенку", і глави Міністерства оборони Степана Полторака, якому довіряють військові.

Президент України Петро Порошенко, який балотується на другий строк, заявив 14 квітня на стадіоні "Олімпійський" у Києві, що після парламентських виборів скористається своїм правом запропонувати кандидатури в уряд, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Я хочу нагадати, що у нас парламентсько-президентська республіка, і склад уряду президент може тільки пропонувати на вакантні посади", – сказав Порошенко.

Він зазначив, що міністри після виборів президента у відставку не йдуть.

"І я відправляти у відставку ні міністра оборони, ні міністра закордонних справ не збираюся... Після парламентських виборів, звичайно, я скористаюся своїм правом і запропоную кандидатури... Країна знає, хто представляє дипломатію при президенті Порошенку. Це міністр закордонних справ Павло Клімкін та головний зовнішньополітичний радник Костянтин Єлісєєв... Країна їх знає, це не "коти в мішку", усе зрозуміло. Міністерство оборони очолює Степан Полторак, який користується повною моєю довірою і довірою українських вояків... Я задоволений його роботою", – додав Порошенко.

31 березня відбувся перший тур виборів президента України. Згідно з офіційними даними ЦВК, за шоумена Володимира Зеленського проголосувало 30,24%, за Порошенка – 15,95% виборців. Другий тур виборів відбудеться 21 квітня.

Вибори у Верховну Раду призначено на 27 жовтня 2019 року.