Порошенко зателефонував у лікарню, де перебуває поранений активіст Михайлик, і поцікавився його станом

Порошенко поцікавився перебігом розслідування замаху на Михайлика
Фото: president.gov.ua

Напад на одеського громадського активіста Олега Михайлика стався 22 вересня. Сьогодні на інцидент відреагував президент України Петро Порошенко.

Президент України Петро Порошенко, який відбув із візитом у Сполучені Штати Америки, зателефонував головному лікареві Міської клінічної лікарні №1 Одеси Євгену Григор'єву і поцікавився станом здоров'я громадського активіста Олега Михайлика, який дістав кульове поранення. Про це 24 вересня повідомила прес-служба глави держави.

"Головний лікар проінформував президента про стан здоров'я постраждалого... Петро Порошенко подякував лікарям за проведену роботу та надану активістові допомогу", – пише прес-служба.

Також Порошенко телефоном обговорив інцидент із генеральним прокурором Юрієм Луценком і міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

"Керівники відомств поінформували главу держави про хід розслідування та про посилення складу слідчої групи першим заступником голови Національної поліції В'ячеславом Аброськіним", – ідеться в повідомленні.

22 вересня громадський діяч Олег Михайлик дістав вогнепальне поранення біля свого будинку. Екс-заступник голови Одеської облдержадміністрації Зоя Казанжи повідомила, що активіст утратив до двох літрів крові і пережив клінічну смерть. Уранці 23 вересня він отямився.

Глава одеської облорганізації "Сила людей" Ігор Бичков зазначив, що Михайлик активно критикував мера Одеси Геннадія Труханова, а також голову одеської обласної поліції Дмитра Головіна та обласного прокурора Олега Жученка.

24 вересня Луценко повідомив про виліт в Одесу "посиленої групи правоохоронців". Також, за його словами, напади на активістів в одеському регіоні буде проаналізовано на спільній координаційній раді правоохоронних органів на початку жовтня.