Порошенко зустрівся з Трампом, із Розенблата та Полякова хочуть зняти недоторканність. Головне за день

Головні новини вівторка
Фото: nfront.org.ua; Борислав Розенблат / Facebook; EPA

"ГОРДОН" пропонує огляд основних новин вівторка, 20 червня.

Перша зустріч Порошенка і Трампа

Президент США Дональд Трамп прийняв у Білому домі президента України Петра Порошенка. Це їхня перша зустріч після обрання Трампа.

Україна розширить співпрацю зі США в енергетиці та військовій сфері, заявив Порошенко на брифінгу після зустрічі.

"У нас була дуже добра дискусія, і досягнуто значного прогресу", – підкреслив за підсумками переговорів Трамп.

США розширили антиросійські санкції

Білий дім розширив санкції, уведені щодо Росії. В оновлений санкційний список, опублікований міністерством фінансів США, додатково внесено 38 фізичних осіб і організацій, серед яких приватна військова компанія "Вагнер", а також фірма "кухаря" президента РФ Володимира Путіна Євгена Пригожина Concord Catering.

Напад на патруль ОБСЄ

Спостерігачі ОБСЄ повідомили, що бойовики "ДНР" скоїли "жорстокий напад" на представників спеціальної моніторингової місії.

Сепаратисти, можливо, захопили українського офіцера

Полковник Нацгвардії Олександр Бойко зник під час виконання бойового завдання в Луганській області. За непідтвердженими даними, офіцера утримує один із підрозділів бойовиків.

Справа "Розенблата-Полякова"

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро України підготували подання про зняття недоторканності з депутатів Ради від фракції Блоку Петра Порошенка Борислава Розенблата і від "Народного фронту" Максима Полякова.

За даними слідства, двоє народних депутатів лобіювали у Верховній Раді інтереси компанії-нерезидента, яка зацікавлена у видобуванні бурштину в Україні. Депутатам був призначений хабар у розмірі $200 тис., під час отримання якого було затримано охоронця Розенблата.

Сам Розенблат назвав інцидент спланованою акцією "бурштинової мафії".

Пожежа на Хрещатику

У Києві сталася сильна пожежа в будівлі, де раніше був розміщений Центральний гастроном. Рух Хрещатиком було перекрито.

Сироїд оголосила голодування

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд приєдналася до нардепа від "Самопомочі" Олега Березюка, який голодує біля Адміністрації Президента. Нардепи вимагають від центральної влади вирішення проблеми утилізації сміття у Львові.

Чийгоз зустрівся з матір'ю

Окупаційна влада Криму дозволила заарештованому заступнику голови Меджлісу Ахтему Чийгозу побачитися з важкохворою матір'ю в Бахчисараї.