Посли Франції та Німеччини підтримали ініціативу про продовження терміну дії закону про особливий порядок самоврядування на Донбасі

Порошенко 4 жовтня запропонував Раді продовжити термін дії закону про особливий статус Донбасу
Фото: rada.gov.ua

Посол Німеччини Ернст Райхель і посол Франції Ізабель Дюмон висловили підтримку ініціативі про продовження закону про особливий порядок самоврядування на Донбасі.

Посольство Німеччини в Україні підтримало пропозицію президента України Петра Порошенка про продовження дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

"Німеччина підтримує продовження закону про "особливий статус". Немає альтернативи дипломатичному рішенню у східній Україні", – цитує прес-служба посольства у Twitter слова посла Ернста Райхеля.

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон також висловила підтримку ініціативі.

"Ми підтримуємо зусилля Верховної Ради продовжити дію "особливого статусу", що дасть можливість мирного врегулювання конфлікту на сході України", – написала дипломат у Twitter.

4 жовтня президент України Петро Порошенко подав до Верховної Ради законопроект №7163 про відновлення суверенітету над окремими районами Донецької і Луганської областей і законопроект №7164, яким пропонує продовжити на рік особливий порядок самоврядування на Донбасі. До останнього моменту зміст документів офіційно не оголошували.

Закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" набув чинності 18 жовтня 2014 року. Згідно зі ст. 1 цього закону, особливий порядок самоврядування запроваджували на три роки.