Правоохоронці виписали Зеленському адмінпротокол за демонстрацію бюлетеня

Зеленському виписали штраф
Фото: Дмитро Разумков / Facebook

Кандидат на посаду глави держави, шоумен Володимир Зеленський продемонстрував журналістам на виборчій дільниці заповнений бюлетень. Згідно із законодавством, умисне порушення таємниці голосування карають штрафом до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (понад 5 тис. грн), виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років.

Правоохоронці вручили шоумену, кандидату у президенти України Володимирові Зеленському протокол про адміністративне порушення за те, що він показав заповнений виборчий бюлетень. Про це 21 квітня у Facebook повідомив речник штабу Зеленського Дмитро Разумков.

"Новий президент – нові правила. Усі повинні жити за законом! Зеленському вручають протокол про адміністративне порушення за те, що показав бюлетень", – написав він.

21 квітня в Україні триває другий тур виборів президента. На пост глави держави претендують Зеленський і чинний президент Петро Порошенко. "ГОРДОН" веде текстову трансляцію основних подій, пов'язаних із процесом голосування та підрахунком голосів.

Зеленський продемонстрував на виборчій дільниці свій заповнений бюлетень. Шоумен проголосував за себе. У першому турі голосування він відмовився показувати бюлетень.

31 березня в першому турі виборів лідер Радикальної партії Олег Ляшко продемонстрував у присутності телекамер та виборців бюлетень із результатами свого волевиявлення. У Комітеті виборців України нагадали, що умисне порушення таємниці голосування карають штрафом до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (понад 5 тис. грн), виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років. Згодом щодо Ляшка оформили адміністративний протокол.