"Прикол і стьоб над традиційними медіа". Журналістка Бердинських заявила, що дістала фото із "заявою" Богдана про звільнення з Офісу президента

Бердинських повідомила, що вчора Богдан відмовився коментувати інформацію про свою відставку

Фото: president.gov.ua

Журналістка "Нового времени" Христина Бердинських повідомила, що ніколи б не опублікувала "папірець" із текстом "Прошу звільнити мене із займаної посади за власним бажанням із моменту бажання" нібито від імені глави Офісу президента Андрія Богдана, якби не дістала його від офіційної особи.

Журналістка "Нового времени" Христина Бердинських, яка 2 серпня оприлюднила фото з нібито заявою глави Офісу президента Андрія Богдана про відставку, заявила у Facebook, що дістала його від джерела з Офісу президента.

Вона зазначила, що інформацію про відставку Богдана вона дізналася від колеги, яка побачила новину на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

"Я відповіла, що "Інтерфакс", звичайно, дуже поважаю, але цього мало, щоб давати новину в радіоефір. Потрібно терміново спробувати самим усе перевірити. Забувши про кіно, я залишилася в редакції і відразу ж написала два повідомлення. Одне – Андрію Богдану, друге – в президентський офіс. Андрій Богдан на моє запитання, чи це фейк, відповів, що не коментує цієї інформації. А ось із президентського офісу я отримала фотографію нібито заяви Богдана з проханням "звільнити за власним бажанням, із моменту бажання". Я б ніколи в житті не опублікувала цього папірця, якби не отримала його від офіційної особи", – написала Бердинських.

Журналістка зазначила, що не скаже, хто саме був її джерелом.

"Щодо ситуації з Богданом, його відставкою або невідставкою, очевидно, що немає нічого хорошого. Це прикол і стьоб над традиційними медіа, а також введення в оману виборців", – додала вона.

1 серпня "Інтерфакс-Україна" першим, із посиланням на власні джерела, повідомило про відставку Богдана. Услід за ним цю інформацію опублікувала низка ЗМІ.

Пізніше Бердинських оприлюднила фото заяви Богдана. На знімку не видно дати, підпису та адресата заяви. Її текст такий: "Прошу звільнити мене з займаної посади за власним бажанням із моменту бажання".

Заступник глави ОПУ Руслан Рябошапка і представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук не підтвердили цієї інформації.

2 серпня агентство "Інтерфакс-Україна" анулювало новину про відставку Богдана.

Президент Володимир Зеленський 21 травня призначив Богдана главою Адміністрації Президента. Пізніше відомство перейменували в Офіс президента.