Притула: У своїх фантазіях я уявляв себе батьком нації. Так задовбала російська пропаганда, що я вирішив – має, нарешті, бути "хунта"

Притула: Я не знаю, хто в цій країні не уявляв себе людиною, яка може розрулити все одним клацанням пальців
Фото: pravda.com.ua

За словами українського телеведучого й шоумена Сергія Притули, який балотується в Раду від партії "Голос", йому минулого року пропонували йти у президенти, але він радий, що не став брати участь у президентських виборах.

Український телеведучий і шоумен Сергій Притула, який балотується до Верховної Ради під 30-м номером у списку партії "Голос", заявив в інтерв'ю "Українській правді", опублікованому 15 липня, що неодноразово уявляв себе в ролі президента України.

"Я не знаю, хто в цій країні не уявляв себе людиною, яка може розрулити все просто одним клацанням пальців. Були й неодноразово в мене такі думки, але я себе сам лякав у цих думках... У своїх фантазіях я уявляв себе батьком нації, який контролює ситуацію в Україні, спираючись на багнети військових... Тобто в якийсь чудовий момент мене так задовбала російська пропаганда, яка розказувала, що в Україні при владі "хунта", що я вирішив, що має, нарешті, бути "хунта", – заявив Притула.

Він зазначив, що "смішки смішками, але потрібно реально зважати на стан справ і розуміти, наскільки це серйозний процес і відповідальність".

"Тому попри те, що минулого року тільки лінивий мені не казав: "Ти маєш іти у президенти", я переконаний, що дуже добре, що я цього не зробив. Це був би, мабуть, великий епік-фейл, фальстарт, і вже після цього можна було б на будь-якій кар'єрі, крім політичної, ставити хрест", – додав Притула.

16 травня лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук презентував свою партію "Голос". Притула говорив, що Вакарчук кликав його в першу десятку виборчого списку політсили, але шоумен попросив поставити його на 30-те місце. Притула пояснив, що для його проходження в парламент партія має набрати більш ніж 10%.

21 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня. 23 травня указ Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів набув чинності.