Профільний комітет рекомендував Раді прийняти відставку Гончарука

Гончарук написав заяву про відставку 3 березня

Фото: kmu.gov.ua

Відставку прем'єр-міністра України Олексія Гончарука підтримали 23 з 25 присутніх членів комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та містобудування.

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та містобудування ухвалив рішення рекомендувати парламенту прийняти відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Таке рішення підтримали 23 члени комітету з 25 присутніх. Усього в комітеті працюють 28 парламентаріїв.

Тепер президент України Володимир Зеленський має внести у Верховну Раду подання на призначення нового прем'єр-міністра, яке також спочатку має розглянути комітет. Імовірним кандидатом на цю посаду є віцепрем'єр-міністр України – міністр з розвитку громад і територій Денис Шмигаль.

Комітет поки пішов на перерву, коли саме він продовжить засідання для затвердження подання на нового главу Кабміну, поки невідомо. Його голова, нардеп від "Слуги народу" Андрій Клочко пообіцяв повідомити парламентаріїв про це пізніше.

Представниця цього комітету, нардепка від "Батьківщини" Альона Шкрум оприлюднила у Facebook фото заяви Гончарука про відставку. Воно датоване 3 березня.

На 16.00 4 березня на вимогу Зеленського призначено позачергове засідання Верховної Ради. До порядку денного занесено шість питань, зокрема питання "Про Кабінет Міністрів України".

"Українська правда" повідомляла, що цього ж дня, імовірно, відбудеться голосування за відставку Гончарука. Крім того, Рада може змінити кількох міністрів і відправити у відставку генерального прокурора Руслана Рябошапку.

Українські медіа з посиланням на джерела у фракції монобільшості написали, що після наради за участю Зеленського 3 березня погоджено практично весь склад уряду, який може бути призначено у разі прийняття відставки Гончарука.