Прокуратура закрила справу проти Кузьміна, перед тим як його зняли з розшуку – МВС

Кузьміна зняли з розшуку
Фото: Ренат Кузьмин / Facebook

2 вересня Міністерство внутрішніх справ одержало від Генпрокуратури постанову про закриття кримінального провадження щодо колишнього заступника генпрокурора України, нині нардепа від "Опозиційної платформи – За життя" Рената Кузьміна, а 3 вересня – постанову про припинення розшуку, повідомив речник МВС Артем Шевченко.

Перед зняттям із розшуку колишнього заступника генпрокурора України, нині нардепа від "Опозиційної платформи – За життя" Рената Кузьміна Генпрокуратура України закрила кримінальне провадження проти нього. Про це в коментарі "Радіо Свобода" 6 вересня заявив спікер Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

"Отримали від Генпрокуратури відповідні документи. 2 вересня отримали постанову про закриття кримінального провадження. 3 вересня отримали постанову про припинення розшуку. На підставі зазначених документів була винесена постанова про закриття оперативно-розшукової справи", – сказав Шевченко.

У ГПУ не змогли назвати "Радіо Свобода" причини закриття провадження проти Кузьміна і рекомендували написати інформаційний запит.

Останні п'ять років, за даними Генпрокуратури, Кузьмін проживав за межами України. Він стверджує, що був в Україні.

Кузьміна підозрювали в перевищенні службових повноважень під час організації затримання ексглави Міністерства внутрішніх справ (МВС), колишнього генпрокурора Юрія Луценка, а також у підбурюванні судді Печерського райсуду Києва до арешту Луценка. Також Кузьміна повідомляли про підозру в захопленні землі комплексу відпочинку "Пуща-Водиця".

3 липня ЦВК скасувала реєстрацію Кузьміна кандидатом у народні депутати, але Верховний Суд дозволив політику брати участь у виборах.

21 липня відбулися позачергові вибори у Верховну Раду. Кузьмін пройшов у парламент за списками "Опозиційної платформи – За життя". ЦВК 12 серпня зареєструвала Кузьміна народним депутатом, 29 серпня він склав присягу.

5 вересня стало відомо, що Кузьміна прибрали з бази розшуку МВС.