Процес об'єднання громад в Україні потрібно завершити до 2020 року – Зубко

Зубко сказав, що у 2018 році стоїть конкретне завдання – створити об'єднані громади, які внесено в перспективні плани
Фото: Геннадій Зубко / Facebook

На сьогодні в Україні створено 838 об'єднаних територіальних громад, повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Процес створення об'єднаних територіальних громад (ОТГ) необхідно завершити до 2020 року. Про це 5 листопада під час другої щорічної конференції партнерів DOBRE "Стратегічний розвиток та інвестиції" сказав віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Уже створено 838 об'єднаних громад і ми ставимо собі завдання, разом із вами, до 2020 року завершити процес об'єднання", – зазначив Зубко.

Він підкреслив, що у 2018 році стоїть конкретне завдання – створити об'єднані громади, які внесено в перспективні плани.

"Ми розраховуємо, що буде приблизно 1400–1450 ОТГ. Наразі їх – 1206. І ми ще не бачимо нашу перспективу щодо Криму, тимчасово окупованих територій Донбасу", – сказав Зубко.

Він додав, що необхідно ухвалити закон, який дасть змогу об'єднувати громади за допомогою адміністративного рішення.

"Без цього закону ми не можемо далі рухатися. Без цього закону країна залишається в адміністративній системі, яка не дозволяє розбудовувати інфраструктуру, необхідну для якісного життя кожного українця", – пояснив Зубко.

Створення об'єднаних територіальних громад у межах децентралізації в усіх областях України почали у 2015 році.