Рабінович: Замість того, щоб подякувати Медведчуку за звільнення чотирьох громадян України, глава держави просто марить

Вадим Рабінович: Не під вибори Медведчук це робить! Я нагадаю, що за весь час його роботи в цьому напрямі він звільнив 488 осіб
Фото: Вадим Рабинович / YouTube

Народний депутат і співзасновник "Опозиційної платформи – За життя" Вадим Рабінович заявив, що в шоці від слів президента України Володимира Зеленського про роль голови політради партії Віктора Медведчука у справі звільнення полонених. Зеленський сьогодні сказав, що цю тему Медведчук порушив перед виборами.

Президент України Володимир Зеленський мав подякувати голові політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Вікторові Медведчуку за звільнення чотирьох військовополонених, а не критикувати його, заявив в ефірі телеканала "112 Україна" народний депутат і співзасновник "платформи" Вадим Рабінович.

"Я в шоці від слів президента України Володимира Зеленського про роль нашого партійця Віктора Медведчука у справі звільнення полонених. Я вважаю, що це аморально – замість того, щоб подякувати Медведчуку за звільнення чотирьох громадян України, глава держави просто... марить", – обурився політик.

Він запевнив, що переговори про звільнення українських полонених ніяк не пов'язані з виборчою кампанією, а це – системна робота, яку ведуть від початку конфлікту на Донбасі.

"Не під вибори Медведчук це робить! Я нагадаю, що за весь час його роботи в цьому напрямі він звільнив 488 осіб. Питання припинення вогню теж порушували, і не тільки сьогодні! Усе це робилося без жодних виборів!" – підкреслив політик.

За словами співголови "Опозиційної платформи – За життя", його обурила реакція президента на звільнення українських військовополонених. Така поведінка, на думку парламентарія, свідчить про глибоку байдужість глави держави до долі людей, яких утримують у полоні.

"Миру немає, звільнення полонених нашою командою – це погано. Зате добре було б продати землю та легалізувати гей-шлюби. Отже, погано ми проголосували! Ми – ті 73% виборців, які повірили Зеленському. Як бачимо, йому абсолютно однаково, буде звільнено наших людей чи ні. Мабуть, наш президент "заблукав" за 30 днів правління або у нього сонячний удар! Треба було Медведчуку подякувати за те, що він урятував чотирьох осіб і шукає дорогу до миру, замість критики. Сам нікого не звільнив, нічого не робить, ще й обурюється гарним результатом інших. Не "Зе", а "фу!" – резюмував Вадим Рабінович.

Відео: Вадим Рабинович / YouTube

27 червня Медведчук зустрівся з ватажками "ДНР" і "ЛНР" Дмитром Пушиліним і Леонідом Пасічником, вони домовилися, що 28 червня в Мінську бойовики передадуть Медведчуку чотирьох громадян України.

Згідно зі списком, який опублікував Рабінович, буде звільнено: військовослужбовця Збройних сил України Дмитра Великого 1998 року народження, який потрапив до бойовиків "ЛНР" 11 вересня 2016 року; командира відділення ЗСУ Якова Веремейчика 1986 року народження, який потрапив до бойовиків "ЛНР" 25 травня 2018 року; старшину 53-ї окремої мотострілкової бригади Сухопутних військ ЗСУ Максима Горяїнова 1984 року народження, який потрапив до бойовиків "ДНР" 22 травня 2017 року; Едуарда Міхєєва 1964 року народження, утримуваного бойовиками "ЛНР" із 16 жовтня 2017 року.

Зеленський заявив, що тему звільнення українських заручників Медведчук не випадково порушив якраз перед виборами до Верховної Ради. "Це не про якісь особистості. Це дуже важливе питання – чому піднімається питання повернення полонених, чому піднімається питання припинення війни з його сторони тільки під вибори? Запитайте його", – заявив президент.