Рада дозволила спрямовувати кошти донорів безпосередньо операторам протимінної діяльності

25 квітня Рада ухвалила в цілому законопроект №10180
Фото: rada.gov.ua

За закон, що дає змогу спрямовувати кошти донорів безпосередньо операторам протимінної діяльності, оминаючи спецфонд державного бюджету, проголосувало 234 депутати Верховної Ради.

Верховна Рада 25 квітня ухвалила в цілому законопроект №10180 "Про внесення змін до закону України "Про протимінну діяльність в Україні" щодо вдосконалення механізмів залучення фінансування заходів протимінної діяльності", передає кореспондент "ГОРДОН".

За документ проголосувало 234 народні депутати.

"Для фінансування заходів протимінної діяльності можуть залучатися фінансові ресурси донорів, включаючи міжнародну технічну допомогу, поворотну та безповоротну фінансову допомогу міжнародних організацій, благодійну допомогу, а також інші види допомоги, не заборонені законодавством України", – ідеться в тексті документа.

У законопроекті зазначено, що "залучені від донорів фінансові ресурси зараховуються у спеціальний фонд державного бюджету за відповідними бюджетними програмами".

"Фінансові ресурси, які надаються донорами безпосередньо операторам протимінної діяльності з метою виконання заходів у сфері протимінної діяльності на території України, зарахуванню до державного бюджету не підлягають та використовуються ними за напрямами, погодженими з уповноваженим оперативним органом протимінних операцій (центром протимінних операцій)", – ідеться в тексті.

Закон набуде чинності наступного дня після опублікування.

Верховна Рада 6 грудня 2018 року ухвалила у другому читанні законопроект №9080-1 "Про протимінну діяльність в Україні", у першому читанні цей документ Рада ухвалила 6 листопада. 22 січня 2019 року президент України Петро Порошенко підписав закон.