Рада не внесла до порядку денного законопроєктів Зеленського про імпічмент та забезпечення виборчих прав військовослужбовців

Рада 4 червня відмовилася розглядати президентські законопроєкти
Фото: Юлія Кочетова / Gordonua.com

Депутати відмовилися внести до порядку денного Верховної Ради законопроєкт президента України Володимира Зеленського про імпічмент і розпочали розгляд закону про тимчасові слідчі комісії, який також регламентує процедуру імпічменту президента.

Верховна Рада 4 червня не внесла до порядку денного президентські законопроєкти, передає кореспондент "ГОРДОН".

Нардепи не проголосували за внесення до порядку денного законопроєкту президента України Володимира Зеленського №10340 "Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)" і №10356 – щодо забезпечення виборчих прав військовослужбовців.

Законопроєкт №10356 президент визначив як невідкладний.

Після голосування щодо питань внесення законопроєктів до порядку денного депутати розпочали розгляд у другому читанні законопроєкту №1098 про тимчасові слідчі комісії, який також регламентує процедуру імпічменту президента.

Спікер парламенту Андрій Парубій прогнозував, що Верховна Рада 6 червня зможе проголосувати у другому читанні за законопроєкт №1098 про тимчасові слідчі комісії.

Представник Зеленського в Раді Руслан Стефанчук на погоджувальній раді 3 червня закликав парламент розглянути президентський законопроєкт про імпічмент.

Верховна Рада 25 квітня взяла за основу законопроєкт №1098 про тимчасові слідчі та спеціальні комісії парламенту. Законопроєктом передбачено, що для процедури імпічменту президента необхідне розслідування ТСК.