Рада ухвалила закон, який дає змогу громадам встановлювати власні містобудівні правила та обмеження

Законопроєкт підтримало 320 народних депутатів
Фото: rada.gov.ua

Ухвалені Верховною Радою зміни в земельне законодавство України мають допомогти, зокрема, ефективно використовувати та охороняти землі в межах об'єднаних територіальних громад.

17 червня Верховна Рада ухвалила у другому читанні й у цілому закон про зміни до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів змін щодо планування використання землі. Про це передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Після обговорення законопроєкт підтримало 320 народних депутатів.

У пояснювальній записці до документа йдеться, що його ухвалення дасть змогу забезпечити сталий розвиток територій з огляду на державні, громадські та приватні інтереси; удосконалити управління у сфері містобудівної діяльності та землеустрою; спростить виконання топографо-геодезичних і картографічних робіт для потреб територіального планування; сприятиме розвитку автоматизованих систем управління ресурсами, комплексному збереженню повноцінного життєвого середовища, довкілля й культурної спадщини, а також дасть змогу ефективно використовувати та охороняти всі землі в межах об'єднаної територіальної громади (ОТГ).

На сайті Ради зазначено, що положення закону передбачають утворення в ОТГ власних органів містобудування й архітектури, "які зможуть встановлювати містобудівні умови та обмеження на всій території громади".

У першому читанні законопроєкт Рада ухвалила 12 грудня 2019 року.