Рада розглянула подання ГПУ про позбавлення недоторканності п'яти нардепів. Головне за день

Події у Верховній Раді були в центрі уваги у вівторок
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

"ГОРДОН" подає огляд основних новин вівторка, 11 липня.

Депутатський імунітет

Верховна Рада на вечірньому засіданні розглянула подання Генпрокуратури про згоду на кримінальне переслідування п'яти народних депутатів. "ГОРДОН" вів текстову онлайн-трансляцію сесії.

Парламент відхилив подання на Євгена Дейдея ("Народний фронт") та Андрія Лозового (Радикальна партія).

З Олеся Довгого ("Воля народу"), Максима Полякова ("Народний фронт") та позафракційного Борислава Розенблата зняли недоторканність.

Водночас нардепи не дали згоди на затримання та арешт Полякова й Розенблата.

Реакція прокуратури

Генпрокурор Юрій Луценко після закінчення засідання Ради заявив, що подання на Дейдея і Лозового внесуть повторно.

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький додав, що готують подання на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Ради від "Народного фронту" Дениса Дзензерського.

Скандал із Ryanair

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що переговорний процес з ірландським лоукостером Ryanair про його роботу в Україні буде відновлено.

Глава Мінінфраструктури Володимир Омелян вимагає відставки гендиректора аеропорту Бориспіль Павла Рябікіна, через якого, за словами міністра, Ryanair відмовився від запуску повітряного сполучення з Україною.

Арешт ФСБшників

Апеляційний суд Херсонської області постановив узяти під арешт російських прикордонників Аскара Кулуба і Володимира Кузнєцова, затриманих 30 червня в районі Перекопської затоки.

Листи Трампа-молодшого

Син президента США Дональд Трамп – молодший у своєму Twitter оприлюднив електронне листування, яке стосується його спілкування з росіянами напередодні виборів 2016 року.

Дебати Стрєлкова й Навального

Російський терорист Ігор Стрєлков (Гіркін) викликав політика Олексія Навального на публічні дебати щодо низки питань, які "живо цікавлять російських патріотів та націоналістів". У відповідь Навальний заявив, що готовий прийняти виклик.

Визначилися з господарями Олімпіад

МОК назвав міста, які приймуть літні Олімпійські ігри 2024-го і 2028 років. Це – Париж і Лос-Анджелес. До осені стане відомо, яке з міст прийме Ігри у 2024-му, а яке – чотирма роками пізніше.