Рада відмовилася скасувати закон про збільшення складу ЦВК до 17 осіб

Нардепи не підтримали жодного з трьох законопроектів
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

У Верховній Раді України було зареєстровано три проекти постанови про скасування рішення парламенту від 18 вересня 2018 року про збільшення кількісного складу ЦВК із 15 до 17 членів, парламентарії не підтримали жодного з них.

Верховна Рада не підтримала проектів постанов, якими низка народних депутатів пропонувала скасувати результати голосування за законопроект №9090, що збільшує кількість членів Центральної виборчої комісії з 15 до 17. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Парламент не підтримав проекту постанови №9090-П1 авторства нардепів від Опозиційного блоку Ігоря Шурми та Михайла Папієва, проекту №9090-П, який подала представниця "Батьківщини" Альона Шкрум, і проекту №9090-П2 представників Опозиційного блоку Олександра Долженкова і Миколи Скорика.

5 лютого президент України Петро Порошенко вніс у Раду подання на 14 членів ЦВК, тоді як у комісії 13 вакантних місць.

17 вересня спікер Верховної Ради Андрій Парубій зареєстрував проект закону про збільшення кількості членів ЦВК.

18 вересня комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя рекомендував народним депутатам узяти законопроект за основу й ухвалити його в цілому.

"Законопроект спрямовано на забезпечення такого представництва політичних сил у складі Центральної виборчої комісії, що відповідатиме рекомендації, висловленій у резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи 2203 (2018), щодо необхідності пропорційного представництва парламентських політичних фракцій у цьому органі", – ідеться в пояснювальній записці до документа.