Рада відтермінувала на пів року введення інституту кримінальних проступків

Документ підтримали 328 народних депутатів
Фото: iportal.rada.gov.ua

Інститут кримінальних проступків мав запрацювати в Україні 1 січня 2020 року, але парламентарії вирішили, що це відбудеться 1 липня 2020 року.

3 грудня Верховна Рада ухвалила у другому читанні й у цілому законопроєкт №2155 "Про внесення змін до розділу II "Перехідні положення" закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних злочинів" від 22 листопада 2018 року №2617-VІІІ", передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Документ підтримали 328 народних депутатів.

Законопроєкт передбачає відтермінування часу вступу в дію інституту кримінальних проступків до 1 липня 2020 року. Раніше планували, що закон набуде чинності 1 січня 2020 року.

Відтермінування ініціював комітет Ради з питань правоохоронної діяльності.

Рада ухвалила закон про інститут кримінальних проступків 22 листопада 2018 року. Згідно з документом, кримінальним проступком є діяння, за вчинення якого передбачено основне покарання у вигляді штрафу в розмірі не більше ніж 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 тис. грн) або інше покарання, не пов'язане з позбавленням волі.

У листопаді 2019 року голова комітету Ради з питань правоохоронної діяльності, нардеп від "Слуги народу" Денис Монастирський заявив, що для реалізації закону необхідно внести зміни до 50 законодавчих актів, а часу на це немає, повідомило "Інтерфакс-Україна".