Радник Зеленського Богдан: Можливо, перші кадрові укази президента з'являться сьогодні ввечері

Богдан (праворуч): У разі мого можливого працевлаштування я зобов'язаний подати заяву про зупинення моєї адвокатської діяльності
Фото: president.gov.ua

Адвокат Андрій Богдан заявив, що президент України Володимир Зеленський хоче призначити на посаду глави своєї Адміністрації "людину з найближчого оточення, якій він довіряє".

Рішення про призначення радника з юридичних питань президента України Володимира Зеленського, адвоката Андрія Богдана главою Адміністрації Президента поки не ухвалювали. Про це Богдан заявив на брифінгу біля Адміністрації Президента, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Таке рішення на сьогоднішній день не прийнято, на даний момент. Можливо, перші кадрові укази з'являться сьогодні ввечері", – повідомив він.

Богдан додав, що, оскільки його не призначено на жодну посаду, він не припиняв своєї адвокатської діяльності.

"У мене є твердий намір у разі мого можливого працевлаштування в тому чи іншому державному органі, за законом я зобов'язаний подати заяву про зупинення моєї адвокатської діяльності. Від того часу в мене закінчується ліцензія, і я не маю права бути представником будь-кого в системі правосуддя України чи надання таких консультацій будь-кому", – зазначив він.

Адвокат додав, що на посаді глави Адміністрації Президента Зеленський хотів би бачити "людину з найближчого оточення, якій він довіряє".

"Яке рішення він прийме, я на сьогоднішній день повідомити не можу", – підсумував він.

Адвокат бізнесмена Ігоря Коломойського та юридичний радник штабу Зеленського Богдан потрапляє під обмеження люстраційного закону й не може працювати на державній службі. Журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" з'ясували, що 13 березня адвокат таємно відвідував Конституційний Суд, який вирішує долю закону "Про очищення влади".

Богдан в інтерв'ю "Українській правді" 25 квітня заявив, що не зможе відмовити Зеленському, якщо той запросить його на посаду глави Адміністрації Президента.

10 травня Коломойський припустив, що Зеленський може зробити главою своєї Адміністрації Богдана.