Разумков "привітав" народних депутатів із першим випадком кнопкодавства, виявленим у Раді нового скликання

Разумков про кнопкодавство: Сподіваюся, що такого не буде у Верховній Раді
Фото: ЕРА

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков назвав неприпустимими дії позафракційного нардепа Олександра Ковальова, який 10 вересня голосував за двох депутатів.

11 вересня спікер Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив під час засідання парламенту про перший випадок кнопкодавства, який було зафіксовано з боку позафракційного народного депутата Олександра Ковальова. Про це повідомляє "Укрінформ".

"Учора, 10 вересня, на ранковому засіданні Верховної Ради під час голосування за президентський законопроєкт про імпічмент громадським рухом "Чесно" зафіксовано перший випадок кнопкодавства у Верховній Раді України IX скликання. Із чим я вас і "вітаю", на жаль. Я сподіваюся, що після того, як ми ухвалимо всі необхідні закони, які ми так із вами обіцяли народу України, це вже буде неприпустимо і неможливо у Верховній Раді", – сказав Разумков.

Він назвав дії Ковальова неприпустимими.

"Сподіваюся, що такого не буде у Верховній Раді", – зазначив спікер Ради.

Журналісти "Чесно" зафіксували факт кнопкодавства з боку Ковальова під час ранкового засідання Верховної Ради 10 вересня. Нардеп натискав дві кнопки – свою і сусідню. "Чесно" припускає, що Ковальов голосував замість іншого обраного в Донецькій області позафракційного нардепа Максима Єфімова. Кнопкодавство було зафіксовано під час голосування за законопроєкт про імпічмент.

Після публікації новини про кнопкодавство рух "Чесно" заявив про погрози на адресу своїх журналістів із боку нардепа.

Ковальова було обрано в окрузі №51 у селищі Зайцеве Донецької області: за нього проголосували 220 виборців (33,03%).