Кава, їжа, телефони. Разумков заявив, що виборці критикують нардепів за поведінку в залі засідань

Разумков: Люди мають бачити, що народні депутати працюють на користь цієї держави
Фото: rada.gov.ua

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков звернувся до народних депутатів із проханням працювати в залі засідань на користь держави, а не відволікатися на вживання їжі або розмови в телефонах.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков сьогодні на засіданні погоджувальної ради депутатських фракцій і груп заявив, що виборці звертають увагу на неправильну поведінку нардепів на робочому місці. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Він зазначив, що часто буває у відрядженнях і має можливість спілкуватися з виборцями.

"Людям іноді незрозуміла поведінка народних депутатів, яку вони спостерігають у сесійній залі. І щодо кав, і щодо їжі, і щодо того, що народні депутати досить часто займаються своїми власними справами, то в телефонах, то ще в чомусь. Підійшла вчителька і каже: "Я так само, як і ви, ходжу на роботу, у мене робочий день рідко коротший, ніж день роботи народного депутата у Верховній Раді. У мене немає часу, коли я перевіряю зошити, спілкуюся з батьками, дітьми, займатися власними справами. У депутатів часу трошки більше?" – розповів Разумков.

Він закликав нардепів робити так, щоб їм не було важко відповідати на такі запитання.

"Щоб люди бачили, що народні депутати працюють на користь цієї держави, щоб вони це бачили і відчували", – додав спікер Ради.

Журналісти часто фотографують нардепів у Раді під час переписування в телефоні або за нестандартною поведінкою. Найчастіше в таких новинах фігурує нардеп від "Опозиційної платформи – За життя" Ілля Кива.