Російський пропагандист Соловйов запропонував Зеленському приїхати в окупований бойовиками Донецьк

Соловйов вважає, що Путін дбає про жителів ОРДЛО більше, ніж Зеленський
Фото: vrsoloviev / Instagram

Після того як на нормандському саміті президент України Володимир Зеленський дорікнув російському пропагандисту Володимирові Соловйову в тому, що той "весело розповідає" про війну в Україні в Москві, журналіст нагадав, що в'їжджати в Україну йому заборонено, і запропонував узяти в Зеленського інтерв'ю.

Російський пропагандист Володимир Соловйов після критики з боку президента України Володимира Зеленського висловив думку, що той невдало відповів на запитання про діалог із представниками ОРДЛО. Про це Соловйов заявив у ефірі програми "Вечер с Владимиром Соловьевым" на телеканалі "Россия 1".

Зеленський 9 грудня під час брифінгу за підсумками нормандського саміту запросив російських журналістів приїхати на окупований Донбас. "Ви приїжджайте, я вам покажу. Тільки щоб реально. Не так, як ваші, там товариш Соловйов весело розповідає в Москві, що відбувається. А я завжди кажу: а ви приїжджайте – подивіться, що у нас відбувається, походіть ніжками, ручками, оченятами. Нічого страшного, я думаю, туфлі Brioni, чи що там, не забрудните", – сказав український президент.

"Володимире Олександровичу, ви, напевно, не знаєте, – мені заборонено в'їжджати у вашу країну. Ви, напевно, Володимире Олександровичу, не знаєте, що деякі громадяни вашої держави не тільки намагаються подати на мене в суд, пишуть заяви у прокуратуру, закликають мене розстріляти, погрожують мені регулярно різними стратами... Я перебуваю у вас на сайті "Миротворець", – зазначив Соловйов.

Він запропонував Зеленському зробити з ним інтерв'ю і зазначив, що Brioni не носить.

"Давайте я візьму вас за руку і ми з вами підемо в Донецьк – ви і я, удвох", – сказав пропагандист.

Він запропонував Зеленському зустрітися за закритими дверима з ватажками "ДНР" і "ЛНР".

"Я вас посаджу трьох і сам вийду. А ви просто поговоріть, щоб ви не прикидалися, що не розумієте питання. А то ви починаєте кругали крутити, коли вам кажуть, що треба говорити з людьми, які представляють владу в Донецьку і Луганську. Час жартів давно минув. Це ж життя людей", – сказав Соловйов.

Він також стверджує, що на нормандському саміті, на відміну від Зеленського, президент Росії Володимир Путін говорив насамперед про людей.

Із 2010 року Соловйов працює на державному каналі "Россия 1".

У серпні 2014 року Україна занесла його в санкційний список за позицію щодо анексії Криму.