С14 виграла другий суд у "Громадського", яке назвало її "неонацистською"

С14 називає себе націоналістичною організацією
Фото: Євген Карась / Facebook

Північний апеляційний господарський суд залишив чинним рішення першої інстанції, яке забороняє називати націоналістичну організацію С14 "неонацистською".

7 листопада Північний апеляційний господарський суд відхилив апеляційну скаргу телеканала "Громадське" на рішення суду першої інстанції, яким було заборонено називати націоналістичну організацію С14 "неонацистською". Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті суду.

"Громадське" оскаржило рішення Господарського суду Києва, у якому йшлося, що телеканал має спростувати оприлюднену раніше інформацію, опублікувавши рішення суду. Також "Громадське" мало відшкодувати 3,5 тис. грн судового збору, сплаченого націоналістичною організацією.

Телеканал називав рішення першої інстанції помилковим, наполягаючи на тому, що "неонацистською" С14 називали Reuters, The Washington Post і парламент Великобританії.

Господарський суд Києва в серпні задовольнив позов С14 до "Громадського", визнавши, що інформація у твіті англомовної служби "Громадського" від 4 травня 2018 року шкодить репутації С14.

"Неонацистська група С14 захопила бойовика самопроголошеної "Донецької народної республіки", бразильця Рафаеля Лусваргі та збиралася передати його Службі безпеки України, запостив один із членів групи у Fаcebook", – повідомляло "Громадське".

У цьому твіті йшлося про випадок, коли представники С14 силоміць привели у Службу безпеки України бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював за бойовиків на Донбасі.

С14 називає себе націоналістичною організацією.