Саакашвілі: До того часу, як я заповнював анкету для набуття українського громадянства, ніхто офіційних звинувачень мені не вручив

Саакашвілі: Я не міг указувати в анкеті того, що повідомили якісь ЗМІ
Фото: РУХ НОВИХ СИЛ / Facebook

Екс-президент Грузії та колишній голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі назвав "повною нісенітницею" інформацію Держміграційної служби України, що він указав в анкеті для набуття українського громадянства неправдиві дані.

Екс-президент Грузії та колишній голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі в інтерв'ю "Українській правді" спростував інформацію Державної міграційної служби України, що в анкеті для набуття українського громадянства він указав неправдиві дані.

"Щодо анкетних даних – це повна нісенітниця! До того часу, як я заповнював анкету, ніхто офіційних звинувачень мені не вручив. Щось було по телевізору повідомлено, але їх ніхто в очі не бачив. Принаймні я точно не бачив", – зазначив він.

Саакашвілі додав, що не мав тоді жодних документів про проведення розслідування щодо нього у Грузії.

"І тим паче ніхто у світі про це серйозно навіть не заїкався. Тому я не міг указувати в анкеті того, що повідомили якісь ЗМІ", – заявив політик.

26 липня 2017 року Державна міграційна служба України повідомила, що Порошенко видав указ про втрату українського громадянства Саакашвілі через неправдиві дані, які він указав під час набуття громадянства. Зокрема, за даними відомства, він не повідомив, що на території Грузії його заочно заарештували.

Саакашвілі заявив, що це рішення – результат "договірняка" між "олігархічними кланами" Порошенка й колишнього прем'єра Грузії Бідзіни Іванішвілі.

Екс-президент Грузії повідомив, що наразі гостює в родичів у США.

27 липня на Майдані Незалежності в Києві відбулося віче на підтримку політика. Під час віча адвокат Павло Богомазов повідомив, що указ про втрату Саакашвілі українського громадянства оскаржать.