Саакашвілі: Я дуже вдячний поліцейським, які не виконали злочинного наказу

Саакашвілі: Що тільки вони не робили, щоб я не встиг на каву
Фото: ЕРА

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що поліцейські не дуже намагалися перешкоджати його в'їзду в Україну.

Екс-голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі приїхав до Львова на запрошення "на каву" від львівського міського голови Андрія Садового. Про це Саакашвілі заявив пресі, виступаючи на центральній львівській площі "Ринок", передає кореспондент "ГОРДОН".

"Хочу сказати всім велике спасибі, і моєму другові Садовому", – заявив він.

Політик зазначив, що поспішав в Україну, тому що його "чекав на каву" львівський міський голова.

"Що тільки вони не робили, щоб я не встиг на каву... Я намагався віддати свій паспорт, звернутися до прикордонників із проханням про захист від української держави... Сьогодні знущалися над людьми, імітували міни, нагнали тітушок, перелякали провідників... Але в них нічого не вийшло, тому що люди не витерпіли, вони змушені були прорвати", – підкреслив Саакашвілі.

Він додав, що вкотре не розчарувався в українцях і "готовий віддати життя" за Україну.

"Я дуже вдячний поліцейським, які не виконали злочинного наказу, вони не пішли проти людей і все зробили, щоб не піти на зіткнення, щоб не піти на поводу своїх начальників, і все зробили згідно із законом", – розповів політик.

За словами Саакашвілі, він був готовий іти офіційним шляхом і віддати на кордоні паспорт, але йому не дали такої змоги.

Саакашвілі, який утратив українське громадянство, збирався сьогодні повернутися в Україну через пункт пропуску "Краковець". Його прихильники організували там наметове містечко.

Екс-заступник генпрокурора України Давід Сакварелідзе повідомляв, що до пункту пропуску звозять в автобусах тітушок.

Замість перетинання кордону на "Краковці", Саакашвілі спочатку спробував в'їхати в Україну на поїзді "Інтерсіті", однак поїзд зупинили. Після цього політик заявив, що його команда на польському кордоні "повертається до першого плану" та їде на пункт пропуску "Краковець", однак замість цього вирушив у пункт пропуску "Шегині". Поляки пропустили автобус із Саакашвілі й народними депутатами, однак українська сторона перекрила кордон нібито за інформацією СБУ про мінування переходу. Натовп прихильників Саакашвілі прорвав кордон прикордонників і супроводив політика до території України.

"ГОРДОН" стежить за подіями на кордоні в режимі онлайн.