Садовий заявив, що очікує "конкретних дій" від правоохоронців після бійки біля Львівської міськради

Садовий: Якщо бандитів не зупиняти, вони нагліють
Фото: Андрій Садовий / Facebook

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що спілкувався з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим і керівництвом поліції щодо інциденту біля Львівської міськради, де 29 травня сталася бійка.

Мер Львова Андрій Садовий заявив у Facebook 29 травня, що очікує реакції правоохоронних органів у зв'язку з інцидентом біля Львівської міськради 29 травня.

"Якщо бандитів не зупиняти, вони нагліють. Я звертався до керівника поліції області Валерія Середи після нападу на працівників мерії, коли їм в обличчя лили фарбу. Я попереджав головного правоохоронця області, що за анонсованими пікетами ратуші стоїть банальний криміналітет і місцеві бариги, які хочуть грабувати місто. На жаль, реакції не було жодної. Сьогоднішні події  наслідок ігнорування очевидних фактів. Сьогодні в Києві спілкувався з керівником МВС Арсеном Аваковим та керівництвом поліції. Вони поінформовані, що відбувається в місті", – написав Садовий.

Він заявив, що очікує "конкретних дій" у зв'язку з інцидентом.

"Якщо і після цього реакції не буде, зроблю висновок, що поліції в області нема і справа захисту міста від бандитів  це виключно наша внутрішня справа. Ми справимось, як зробили це у 2014-му, коли Львів після "ночі гніву" протягом двох тижнів обороняли виключно добровольці", – заявив мер.

Пізніше мер звернувся до кількох людей, які, як він пише, агітували за екс-главу держави Петра Порошенка на президентських виборах.

"Я дуже сподіваюсь, що і в цій абсолютно дикій ситуації, яка зараз відбувається у Львові (обливання фарбою людей, побиття і напади з ножами на працівників ратуші) і за якою стоять представники партії "Блок Петра Порошенка" у Львові, ви також не змовчите", – написав мер.

27 травня протестувальники розбили наметове містечко під будівлею Львівської міськради. Вони звинувачують Садового та депутатів у незаконному виділенні квартир, махінаціях на тендерах та відмові у виділенні ділянок для учасників війни на сході країни.

29 травня кілька десятків представників "Національного корпусу", "Української спілки учасників АТО" й низки інших організацій штурмували будівлю мерії Львова, зламавши водночас вхідні двері. Активісти вимагали пустити їх у сесійну залу, а також організувати зустріч із заступником міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергієм Бабаком. Уже в будівлі ратуші виникла бійка, серед постраждалих – співробітники муніципальної охоронної організації.

В обласній поліції заявили, що розв′язують питання правової кваліфікації інциденту та притягнення до відповідальності причетних осіб.