САП скерувала до суду обвинувальний акт у справі Корчак

Корчак називає політично мотивованою справу проти неї
Фото: Національне агентство з питань запобігання корупції – НАЗК / Facebook
Ексголову Національного агентства з питань запобігання корупції Наталію Корчак підозрюють у недекларуванні автомобіля вартістю 544,39 тис. грн, який придбала її родичка у 2016 році, повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

26 листопада Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишньої посадовиці Національного агентства з питань запобігання корупції, поінформувала пресслужба САП у Facebook.

"Прокурорами САП та детективами Національного антикорупційного бюро України завершено досудове розслідування та скеровано до суду справу про обвинувачення колишньої посадової особи Національного агентства з питань запобігання корупції у декларуванні недостовірної інформації", – ідеться в релізі.

У відомстві не назвали імені посадовиці, але повідомили, що йдеться про колишню співробітницю НАЗК, яка не задекларувала придбаного у 2016 році її близькою особою автомобіля вартістю 544,39 тис. грн.

Ексголову НАЗК Наталію Корчак повідомили про підозру у цій справі 28 жовтня, 13 листопада пресслужба НАБУ поінформувала про завершення розслідування за фактом недекларування нею майна на понад 544 тис. грн.

За даними слідства, у 2016 році незадеклароване авто придбала мати чоловіка Корчак за 544,39 тис. грн, проте станом на 31 грудня 2016 року це майно було в постійному користуванні експосадовиці та її чоловіка. За законом, вона мала відобразити цей факт у декларації.

У травні 2017 року журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" повідомляли, що виявили на паркомісці Корчак у столичній новобудові нову машину Škoda Octavia A7, яку вона не вказала в декларації.

Директор НАБУ Артем Ситник стверджував, що у справі ще в лютому 2018 року було зібрано всі докази, однак голова САП Назар Холодницький блокував погодження підозри.

Корчак казала, що 6 грудня 2018 року у квартирі її свекрухи провели "слідчі дії під виглядом пограбування". У грудні того самого року ЗМІ повідомили, що САП відмовилася погоджувати проєкт підозри для Корчак і відправила його назад у НАБУ.

Після оголошення підозри Корчак заявила в коментарі виданню "ГОРДОН", що справа проти неї є політично мотивованою. "Їм потрібна була красива картинка боротьби з корупцією, щоб показати свою активність... Але це звичайне авто, не представницького класу, яке людина придбала за свої гроші. Це не така вже й велика сума. Виходить, я впровадила електронне декларування і сама від цього страждаю", – сказала вона, зазначивши, що документи детектив "перекинув їй через поріг".