Савченко відмовилася проходити експертизу на поліграфі

Віра Савченко: В установу знову не допустили адвокатів Надії
Фото: uacrisis.org

24 липня в Київському науково-дослідному інституті судових експертиз позафракційний народний депутат України Надія Савченко мала пройти експертизу на поліграфі. Як повідомила її сестра Віра Савченко, політик відмовилася від експертизи, оскільки не захотіла відповідати на "викривлені" запитання.

Позафракційний народний депутат України Надія Савченко не пройшла психофізіологічної експертизи на поліграфі. 24 липня про це в ефірі телеканала "112 Україна" повідомила її сестра Віра Савченко.

"В установу знову не допустили адвокатів Савченко, посилаючись на те, що не дозволяє слідчий. Вони не узгодили свої дії й нікого не допустили. Надія глянула на питання, вони ті самі... викривлені і з відтінком вини. Вона відмовилася", — повідомила Віра.

Вона додала, що сестру повезли назад у СІЗО.

Експертиза з використанням поліграфа мала відбутися в Київському науково-дослідному інституті судових експертиз.

22 березня Верховна Рада позбавила нардепа Савченко недоторканності й дала дозвіл на її затримання та арешт. 23 березня суд заарештував депутата без права застави. 13 липня запобіжний захід продовжили ще на два місяці.

Савченко підозрюють у підготовці терористичного акту, змові з метою насильницького повалення конституційного ладу, підготовці до посягання на життя державних діячів.

Генпрокурор України Юрій Луценко стверджував, що нардеп і глава "Офіцерського корпусу" Володимир Рубан планували "широкомасштабні терористичні атаки" в центрі Києва. Для цієї мети вони нібито домовилися про постачання зброї з ватажком бойовиків "ДНР" Олександром Захарченком.

13 квітня адвокат Савченко повідомив, що нардеп почала проходити перевірку на поліграфі, однак допит зупинили через стан її здоров'я.

4 червня СБУ заявила, що перевірка на поліграфі Савченко підтвердила її наміри повалити владу в Україні насильницьким шляхом.

5 червня адвокат нардепа Костянтин Глоба повідомив, що захист Савченко звернувся із клопотанням про проведення нової перевірки на поліграфі.