СБУ виявила розкрадання 17 млн грн посадовцями колишнього Мінкульту

Будівлю вартістю 2,5 млн грн посадовці придбали за 19 млн грн
Фото: depositphotos.com

Посадовці історико-етнографічного заповідника, підвідомчого раніше Міністерству культури, за завищеною вартістю придбали адміністративну будівлю в Переяславі Київської області, повідомили у Службі безпеки України.

Служба безпеки України викрила схему розтрати майже 17 млн грн бюджетних коштів посадовцями історико-етнографічного заповідника, підвідомчого раніше Міністерству культури. Про це 24 червня повідомляє пресслужба СБУ.

Слідчі встановили, що 2018 року генеральний директор закладу і двоє його спільників придбали фактично непотрібну адміністративну будівлю в Переяславі Київської області. Вартість майна становила 2,5 млн грн, однак посадовці придбали його за понад 19 млн грн. Для цього зловмисники підробили документи, зокрема звіти про оцінювання майна, а різницю у вартості привласнили.

Зараз усім трьом фігурантам оголосили підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна), ч. 1, 2, 4 ст. 358 (підроблення документів), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Їхніх імен не розкривають.

Після виборів у Верховну Раду 2019 року Міністерство культури і Міністерство молоді та спорту об'єднали в одне. Нове відомство 29 серпня очолив Володимир Бородянський. Однак у березні Кабмін знову реорганізував відомство, перейменувавши його на Міністерство культури та інформаційної політики і скасувавши ліквідацію Міністерства молоді та спорту.