Сенцов одужує, набирає вагу, але залишається в медсанчастині – режисер Куров

Сенцов тримав голодування з 14 травня до 5 жовтня
Фото: EPA

Український політв'язень, режисер Олег Сенцов залишається під наглядом лікарів медсанчастини російської колонії, оскільки незрозуміло, якими можуть бути наслідки тривалого голодування, зазначив російський режисер Аскольд Куров.

Український політв'язень, режисер Олег Сенцов почувається краще, але досі перебуває в медсанчастині. Про це сайту "Крим.Реалії" 7 грудня повідомив російський режисер Аскольд Куров.

"Він має набагато кращий вигляд, ніж під час голодування. Сенцов одужує, набирає вагу. Але, як і раніше, залишається в медсанчастині під наглядом лікарів, тому що досі незрозуміло, які можуть бути наслідки такого тривалого голодування", – сказав він.

Сенцова засудили у РФ до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року. Російський суд визнав його винним у створенні в Криму терористичної спільноти і керівництві нею, спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів, двох терористичних актах та підготовці ще одного теракту. Сенцов своєї провини не визнав.

14 травня 2018 року режисер оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв'язнів. Себе до цього списку він не заніс.

5 жовтня Сенцов повідомив, що у зв'язку з критичним станом здоров'я і патологічними змінами у внутрішніх органах його планували годувати примусово, тому він змушений припинити голодування. Адвокат політв'язня Дінзе заявив, що з режисера "хотіли зробити овоч", якщо він не почне їсти.