Сестра політв'язня Гриба закликала надсилати йому листівки до дня народження

Гриба викрали в серпні 2017 року
Фото: Ігор Гриб / Facebook

1 липня українцю Павлові Грибу, який перебуває в СІЗО Краснодара, виповниться 20 років. Ольга Гриб попросила підтримати її брата.

Ольга Гриб, сестра українця Павла Гриба, який перебуває під арештом в СІЗО Краснодара, закликала всіх надіслати йому вітальні листівки до дня народження, повідомляє "Рубрика".

Вона зазначила, що 1 липня Грибу виповниться 20 років.

Сестра політв'язня впевнена, що моральна підтримка додасть братові сил.

"Листи потрібно писати на адресу: 344082, Ростовська область, Ростов-на-Дону, вулиця Велика Садова, 31, ФКУ СІЗО-4 ФСВП Росії, Павлу Грибу", – ідеться в повідомленні.

24 серпня 2017 року 19-річного Гриба, який поїхав у Гомель (Білорусь) на зустріч зі знайомою, викрали співробітники ФСБ Росії.

Два тижні про точне місцеперебування українця не було відомо. 7 вересня в Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону надійшло повідомлення від ФСБ Росії про утримання Гриба в СІЗО Краснодара. У РФ українця обвинуватили у підготовці теракту в одній зі шкіл міста Сочі.

Октябрський районний суд Краснодара заарештував Гриба до 17 жовтня. Пізніше запобіжний захід кілька разів продовжували.

Українські медики, яких не допустили до затриманого, заявили, що він хворіє на портальну гіпертензію. Цей діагноз унеможливлює перебування в установі, де не може бути надано спеціалізованої медичної допомоги.

У червні адвокат Гриба Марина Дубровіна повідомила, що до нього не доходять листи.

Також Дубровіна заявляла, що в Росії розслідування справи Гриба завершили, 2 липня має відбутися підготовче судове засідання.