Сестра Сенцова: У нього є доступ тільки до новин Кисельова

Сенцов оголосив голодування 14 травня
Фото: ru.krymr.com

У камері в російській в'язниці, у якій утримують українця Олега Сенцова, є тільки російське телебачення, зокрема програми російського ведучого Дмитра Кисельова, зазначила сестра українського режисера Наталія Каплан.

Незважаючи на те, що в камері українського політв'язня, режисера Олега Сенцова є телевізор, він може дивитися тільки російські новини. Про це в інтерв'ю "Русской службе BBC" сказала його двоюрідна сестра Наталія Каплан, яка відвідала режисера в російській в'язниці.

"У нього є доступ тільки до новин Кисельова (російський пропагандист Дмитро Кисельов.  – "ГОРДОН"), бо в нього є лише російське телебачення", – сказала Каплан.

Сенцова було засуджено у РФ до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року. Російський суд визнав його винним у створенні в Криму терористичної спільноти і керівництві нею, спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів, двох терористичних актах та підготовці ще одного теракту. Сенцов своєї провини не визнав.

14 травня 2018 року режисер оголосив безстрокове голодування в колонії міста Лабитнангі. Він висунув вимогу звільнити 64 українських політв'язнів, але себе до списку не заніс.

26 червня генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд подав офіційне прохання президенту РФ Володимиру Путіну про помилування Сенцова. Але в Кремлі пояснили, що лист Ягланда не може служити підставою для такого заходу.

Активісти в усьому світі проводять акції із закликом звільнити режисера, 1 липня масштабна акція відбулася в центрі Києва.

Сьогодні Сенцов під час зустрічі з Каплан закликав усіх не концентрувати уваги на його особі та боротися за звільнення інших політв'язнів. Режисер вважає, що "якщо звільнити його одного, то це буде провал". Сенцов заявляв, що не має наміру припиняти голодування.