"Схеми" повідомили, що Тимошенко двічі непублічно зустрічалася з Пінчуком. Відео

Тимошенко кілька разів відмовлялася відповідати на запитання журналіста "Радіо Свобода" про контакти з Пінчуком
Скріншот: Радіо Свобода / YouTube

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко непублічно зустрічалася з українським бізнесменом Віктором Пінчуком. Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми" "Новий курс для олігарха", опублікованому на YouTube-каналі "Радіо Свобода" 4 жовтня. Наголошують, що Тимошенко зустрічалася з Пінчуком мінімум двічі – у квітні та вересні 2018 року в будівлі у Рильському провулку в Києві.

У коментарі "Схемам" Тимошенко не заперечувала, що зустрічалася з бізнесменом.

"Віктор Пінчук організував форум YES – ви в курсі? І стільки, скільки потрібно було, щоб підготувати мою участь у форумі... Він особисто не готував, готувала його команда. Але ми зустрічалися й обговорювали участь нашої команди у форумі YES", – сказала політик.

Журналіст зазначив, що перша зафіксована зустріч проходила за п'ять місяців до форуму, а друга – через тиждень після нього.

"Можу вам твердо сказати, що з Віктором Пінчуком щодо всього, що стосується форуму YES і підготовки України до нової ітерації політичної після президентських виборів, ми будемо співпрацювати. У нього фундаментальні міжнародні зв'язки, і я вважаю, що ці зв'язки можуть допомогти Україні в багатьох питаннях... Є публічні зустрічі, а є зустрічі, де публічність, на мій погляд, ні до чого. Ми говоримо про майбутнє країни, і я буду говорити з усіма, хто може щось додати майбутньому України", – сказала Тимошенко.

На запитання, чи фінансує її Пінчук, Тимошенко відповіла: "Ні, категорично ні, і ніколи я цю лінію не переступлю".

У прес-службі фонду Пінчука на питання "Схем" заявили, що він у межах своєї діяльності зустрічається з різними політиками, зокрема і з Тимошенко.

"Ні Віктор Пінчук, ні його бізнес не фінансують жодну політичну силу чи особу. Для Віктора Пінчука як громадського діяча і для його фонду одним з основних пріоритетів на даний момент є питання, пов'язані з можливим зовнішнім втручанням у вибори 2019 року в Україні, кампаніями з дезінформації, фальсифікації, маніпуляції, кібератаками, fake news і пов'язаними із цим загрозами та ризиками для України, а також можливим протидіям цим викликам для забезпечення чесних і прозорих виборів 2019 року. Для вирішення цих питань Віктор Пінчук і його фонд залучають найкращих закордонних експертів у цих сферах. Відповідно, це коло питань Віктор Пінчук обговорює і буде продовжувати обговорювати у 2018–2019 роках з українськими державними та політичними діячами, у тому числі й із лідером партії "Батьківщина" Тимошенко", – ідеться в повідомленні.